De luchtvervuiling in China neemt levensgevaarlijke proporties aan en dreigt zelfs het economische leven komen te verstoren. Meer dan 400 miljoen Chinezen waren vanwege de feestweek naar hun thuisstad afgereisd en zagen hun terugkeer als gevolg van de smog vertraagd.

Inmiddels is de kwaliteit van de lucht weer verbeterd, de index die luchtkwaliteit uitdrukt is opnieuw teruggevallen onder de kritische grens van 200. Volgens sommige economen zal het in de toekomst steeds moeilijker worden om naar het Chinese noorden te rijden om zaken te doen, dit precies vanwege de milieuproblemen.

De luchtvervuiling in China neemt levensgevaarlijke proporties aan en dreigt zelfs het economische leven komen te verstoren. Meer dan 400 miljoen Chinezen waren vanwege de feestweek naar hun thuisstad afgereisd en zagen hun terugkeer als gevolg van de smog vertraagd. Inmiddels is de kwaliteit van de lucht weer verbeterd, de index die luchtkwaliteit uitdrukt is opnieuw teruggevallen onder de kritische grens van 200. Volgens sommige economen zal het in de toekomst steeds moeilijker worden om naar het Chinese noorden te rijden om zaken te doen, dit precies vanwege de milieuproblemen.