Waar Boeing tevreden moest zijn met een schamele bestelling voor twee vliegtuigen - totale waarde van de order 153 miljoen dollar - kon Airbus orders voor 58 toestellen met een totale waarde van 6,40 miljard dollar binnenhalen.

De meeste van de door Airbus binnengehaalde orders zijn afkomstig van Aziatische budgetluchtvaartmaatschappijen. Wanneer ook de opties worden meegeteld, haalde Airbus bestellingen binnen voor 127 vliegtuigen en voor een totaal bedrag van 12,90 miljard dollar.

Enders zie in een interview met The Associated Press verrast te zijn door het aantal bestellingen. Hij beschouwde het als een positief signaal voor de hele sector, die zeker niet op sterven na dood is.

Voor de luchtvaart wordt 2009 niettemin een moeilijk jaar. De International Air Transport Association schat dat de luchtvaartmaatschappijen wereldwijd dit jaar gezamenlijk 9 miljard dollar gaan verliezen.

De sector lijkt een bodem te hebben bereikt, maar van een krachtig herstel is zeker nog geen sprake. Dat blijkt ook uit het aantal bestellingen voor vliegtuigen dat in 2009 tot dusver werd binnengehaald.

Voor Boeing zijn er dat 66, voor Airbus 69. EADS - de moedermaatschappij van Airbus - hoopt voor dit jaar toch alleszins op bestellingen voor 300 toestellen.

Waar Boeing tevreden moest zijn met een schamele bestelling voor twee vliegtuigen - totale waarde van de order 153 miljoen dollar - kon Airbus orders voor 58 toestellen met een totale waarde van 6,40 miljard dollar binnenhalen. De meeste van de door Airbus binnengehaalde orders zijn afkomstig van Aziatische budgetluchtvaartmaatschappijen. Wanneer ook de opties worden meegeteld, haalde Airbus bestellingen binnen voor 127 vliegtuigen en voor een totaal bedrag van 12,90 miljard dollar. Enders zie in een interview met The Associated Press verrast te zijn door het aantal bestellingen. Hij beschouwde het als een positief signaal voor de hele sector, die zeker niet op sterven na dood is. Voor de luchtvaart wordt 2009 niettemin een moeilijk jaar. De International Air Transport Association schat dat de luchtvaartmaatschappijen wereldwijd dit jaar gezamenlijk 9 miljard dollar gaan verliezen. De sector lijkt een bodem te hebben bereikt, maar van een krachtig herstel is zeker nog geen sprake. Dat blijkt ook uit het aantal bestellingen voor vliegtuigen dat in 2009 tot dusver werd binnengehaald. Voor Boeing zijn er dat 66, voor Airbus 69. EADS - de moedermaatschappij van Airbus - hoopt voor dit jaar toch alleszins op bestellingen voor 300 toestellen.