De cijfers zijn afkomstig van de International Air Transport Association, die in maart nog maar een verlies van 4,70 miljard dollar vooropstelde. Volgens de IATA is de situatie snel verslechtert.

Hoewel er signalen zijn die wijzen op een uitbodeming blijft het consumentenvertrouwen zwak. De stijging van de olieprijs is anderzijds een nieuwe tegenslag. Verwacht wordt dat ook 2010 een zwak jaar gaat worden.

Volgens de IATA is er geen precedent voor de huidige economische terugval. Volgens topman Giovanni Bisignani is dit de meest moeilijke situatie die de sector ooit heeft beleefd.

De cijfers zijn afkomstig van de International Air Transport Association, die in maart nog maar een verlies van 4,70 miljard dollar vooropstelde. Volgens de IATA is de situatie snel verslechtert. Hoewel er signalen zijn die wijzen op een uitbodeming blijft het consumentenvertrouwen zwak. De stijging van de olieprijs is anderzijds een nieuwe tegenslag. Verwacht wordt dat ook 2010 een zwak jaar gaat worden. Volgens de IATA is er geen precedent voor de huidige economische terugval. Volgens topman Giovanni Bisignani is dit de meest moeilijke situatie die de sector ooit heeft beleefd.