De overkoepelende vakorganisatie verwacht dat de sector dit jaar een totale winst van 8,90 miljard dollar zal laten optekenen, op een omzet van 560 miljard dollar. In juni ging de International Air Transport Association nog uit van respectievelijk 2,50 miljard dollar en 545 miljard dollar.

IATA chief executive Giovanni Bisignani sprak op een persconferentie in Singapore van een duidelijke verbetering, maar nog niet goed genoeg om van een juichstemming te spreken.

De wereldeconomie heeft zich sneller hersteld dan de IATA had verwacht, waardoor zowel het herstel van het vervoer van passagiers als dat van vracht een sterk herstel te zien gaf. In het vierde kwartaal wordt echter opnieuw een verslechtering van de situatie in de luchtvaartsector verwacht.

De overkoepelende vakorganisatie verwacht dat de sector dit jaar een totale winst van 8,90 miljard dollar zal laten optekenen, op een omzet van 560 miljard dollar. In juni ging de International Air Transport Association nog uit van respectievelijk 2,50 miljard dollar en 545 miljard dollar. IATA chief executive Giovanni Bisignani sprak op een persconferentie in Singapore van een duidelijke verbetering, maar nog niet goed genoeg om van een juichstemming te spreken. De wereldeconomie heeft zich sneller hersteld dan de IATA had verwacht, waardoor zowel het herstel van het vervoer van passagiers als dat van vracht een sterk herstel te zien gaf. In het vierde kwartaal wordt echter opnieuw een verslechtering van de situatie in de luchtvaartsector verwacht.