LT vooruitzichten Crucell blijven uitstekend

De omzet van Crucell in het eerste kwartaal steeg ruim 50% naar Eur 73 mln en was daarmee hoger dan verwacht. De bruto marge verbeterde van 40% naar 45% en het bedrijfsresultaat verbeterde van minus Eur 3,7 mln naar een positief resultaat van Eur 2,3 mln.

Het nettoresultaat ging van een verlies van Eur 9 mln naar een winst van Eur 0,1 mln, per aandeel Eur 0,00. (was – Eur 0,14). De resultaten waren hiermee beter dan verwacht.

Vooral de verkopen van Quinvaxem waren volgens Theodoor Gilissen Bankiers de reden voor de omzetstijging. Voor het gehele jaar wordt een omzetstijging van 20% verwacht (constante valutakoersen) en een belangrijke verbetering van het bedrijfsresultaat vergeleken met 2008.

Het kasgebruik in het eerste kwartaal was Eur 34 mln voor opbouw van voorraden met het oog op verwachte stijgende verkopen in de volgende kwartalen. De kaspositie was Eur 137 mln eind maart.

De rating op Crucell van Theodoor Gilissen Bankiers blijft Buy op grond van de positieve verwachtingen voor de lange termijn ontwikkelingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content