Er staan weinig macro-economische indicatoren op de agenda, maar vandaag zal er veel aandacht uitgaan naar de veiling van Amerikaanse schatkistpapier. De VS willen voor een bedrag van 21 miljard dollar een staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar verkopen.

De rentestijging heeft vooral te maken met het compromis dat president Obama bereikte over de verlaagde belastingen. Daardoor zal het deficiet op de begroting verder oplopen.

Een oplopend deficiet op de begroting betekent meer inflatie, wat dan op zijn beurt opnieuw betekent dat de rente vroeg of laat zal moeten opgetrokken worden. Volgens de analisten was de doorbraak van de 10-jarige rente boven 3% een technisch belangrijk signaal.

Er staan weinig macro-economische indicatoren op de agenda, maar vandaag zal er veel aandacht uitgaan naar de veiling van Amerikaanse schatkistpapier. De VS willen voor een bedrag van 21 miljard dollar een staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar verkopen. De rentestijging heeft vooral te maken met het compromis dat president Obama bereikte over de verlaagde belastingen. Daardoor zal het deficiet op de begroting verder oplopen. Een oplopend deficiet op de begroting betekent meer inflatie, wat dan op zijn beurt opnieuw betekent dat de rente vroeg of laat zal moeten opgetrokken worden. Volgens de analisten was de doorbraak van de 10-jarige rente boven 3% een technisch belangrijk signaal.