De interne groei lag met 6% zelfs nog iets hoger, onder andere vanwege een goede vraag op de Belgische markt. Deze groei werd gerealiseerd onder de impuls van belangrijke commerciële inspanningen in de verschillende landen waar het bedrijf actief is. Lotus Bakeries liet weten dat het deze commerciële inspanningen zal voortzetten. Ook de strategie van een doorgedreven focus op de belangrijkste specialiteiten blijft behouden.

De koers van Lotus is in de afgelopen weken rustig gestegen, onder andere onder invloed van een beter beursklimaat. We zien nog ruimte voor een verder stijgen van de koers, waarbij periodes van zwakte de kans bieden om de aandelen relatief goedkoop aan boord te halen.

We zijn van mening dat in de huidige omstandigheden defensieve aandelen als Lotus goede kansen bieden, dit tegen de achtergrond van het onzeker economisch klimaat. Hou er wel rekening mee dat de liquiditeit in dit aandeel relatief gering is, zodat stapsgewijs instappen aangewezen lijkt.

Wat zeggen de analisten?

Alleen Bank Degroof gaf vanmorgen commentaar op de cijfers van Lotus Bakeries. Er was sprake van goede resultaten, die iets boven de verwachtingen lagen. Het advies "opbouwen" blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 510 euro. Na de analistenmeeting zullen de prognoses voor het lopende boekjaar scherp worden gesteld.

De interne groei lag met 6% zelfs nog iets hoger, onder andere vanwege een goede vraag op de Belgische markt. Deze groei werd gerealiseerd onder de impuls van belangrijke commerciële inspanningen in de verschillende landen waar het bedrijf actief is. Lotus Bakeries liet weten dat het deze commerciële inspanningen zal voortzetten. Ook de strategie van een doorgedreven focus op de belangrijkste specialiteiten blijft behouden.De koers van Lotus is in de afgelopen weken rustig gestegen, onder andere onder invloed van een beter beursklimaat. We zien nog ruimte voor een verder stijgen van de koers, waarbij periodes van zwakte de kans bieden om de aandelen relatief goedkoop aan boord te halen.We zijn van mening dat in de huidige omstandigheden defensieve aandelen als Lotus goede kansen bieden, dit tegen de achtergrond van het onzeker economisch klimaat. Hou er wel rekening mee dat de liquiditeit in dit aandeel relatief gering is, zodat stapsgewijs instappen aangewezen lijkt. Wat zeggen de analisten?Alleen Bank Degroof gaf vanmorgen commentaar op de cijfers van Lotus Bakeries. Er was sprake van goede resultaten, die iets boven de verwachtingen lagen. Het advies "opbouwen" blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 510 euro. Na de analistenmeeting zullen de prognoses voor het lopende boekjaar scherp worden gesteld.