Daar zou echter wel eens snel verandering in kunnen komen, want economisch ziet het plaatje er allesbehalve denderend uit. CEO Christensen van de Deense Saxo Bank is van mening dat het onheil nog steeds uit het zuiden komt, maar dan wel vanuit een hoek waar het niet zo meteen wordt verwacht.

In Frankrijk is de groei stilgevallen, terwijl het land wordt geconfronteerd met een terugval in de investeringen, met het verlies van banen in de bedrijfswereld en met extra druk van de Europese partners om de tekorten terug te dringen.

Volgens Christensen is het plaatje duidelijk: het lot van de euro is bezegeld is zodra Frankrijk door de knieën zakt. Het is slechts een kwestie van tijd alvorens dat zal gebeuren.

Daar zou echter wel eens snel verandering in kunnen komen, want economisch ziet het plaatje er allesbehalve denderend uit. CEO Christensen van de Deense Saxo Bank is van mening dat het onheil nog steeds uit het zuiden komt, maar dan wel vanuit een hoek waar het niet zo meteen wordt verwacht. In Frankrijk is de groei stilgevallen, terwijl het land wordt geconfronteerd met een terugval in de investeringen, met het verlies van banen in de bedrijfswereld en met extra druk van de Europese partners om de tekorten terug te dringen. Volgens Christensen is het plaatje duidelijk: het lot van de euro is bezegeld is zodra Frankrijk door de knieën zakt. Het is slechts een kwestie van tijd alvorens dat zal gebeuren.