Om die steden bevolkt te krijgen, zal de economie in de komende maanden moeten blijven versnellen. Bovendien rekenen de lokale autoriteiten op de inkomsten afkomstig van een stijging van de vastgoedprijzen.

Clive Crook van Bloomberg is nochtans van mening dat een crash in de vastgoedprijzen in China minder schade zou aanrichten dan ze dat in de VS heeft gedaan.

De Chinezen hebben namelijk veel minder geld geleend dan de Amerikanen. Wel zullen de lokale overheden er moeten op toezien dat er geen sprake is van overinvesteringen, veel regio's kunnen nog meer nieuwbouw niet meer aan. Het is dus alleszins tijd om wat de bouwwoede betreft even op de rem te gaan staan.

Om die steden bevolkt te krijgen, zal de economie in de komende maanden moeten blijven versnellen. Bovendien rekenen de lokale autoriteiten op de inkomsten afkomstig van een stijging van de vastgoedprijzen. Clive Crook van Bloomberg is nochtans van mening dat een crash in de vastgoedprijzen in China minder schade zou aanrichten dan ze dat in de VS heeft gedaan. De Chinezen hebben namelijk veel minder geld geleend dan de Amerikanen. Wel zullen de lokale overheden er moeten op toezien dat er geen sprake is van overinvesteringen, veel regio's kunnen nog meer nieuwbouw niet meer aan. Het is dus alleszins tijd om wat de bouwwoede betreft even op de rem te gaan staan.