Nog opvallender is dat de Europese beurzen in positief vaarwater bleven terwijl de Amerikaanse markt woensdag verliezen van maar dan 1,50% liet optekenen.

Is er een loskoppeling ("decoupling") tussen de VSA en Europa aan de gang? Wij denken van niet. Zeker niet op lange termijn. De Amerikaanse markt blijft nog steeds richtinggevend voor de rest van de wereld.

Terug naar de strategie: de afgelopen weken heeft Leleux getracht te anticiperen op een nakende herstelrally van de Europese beurzen na de afstraffing van juli en

augustus 2011.

Voorwaarde voor een Europese herstelrally was wel dat de Amerikaanse S&P500 nog eens kort door zijn bodem van begin augustus 2011 zou zakken zodat ook op de Amerikaanse markt de voorwaarden voor een herstelrally vervuld zouden zijn.

Dit is nog niet gebeurd waardoor Leleux het neerwaarts potentieel voor de Amerikaanse markt op minstens 5% raamt.

Nog opvallender is dat de Europese beurzen in positief vaarwater bleven terwijl de Amerikaanse markt woensdag verliezen van maar dan 1,50% liet optekenen. Is er een loskoppeling ("decoupling") tussen de VSA en Europa aan de gang? Wij denken van niet. Zeker niet op lange termijn. De Amerikaanse markt blijft nog steeds richtinggevend voor de rest van de wereld. Terug naar de strategie: de afgelopen weken heeft Leleux getracht te anticiperen op een nakende herstelrally van de Europese beurzen na de afstraffing van juli en augustus 2011. Voorwaarde voor een Europese herstelrally was wel dat de Amerikaanse S&P500 nog eens kort door zijn bodem van begin augustus 2011 zou zakken zodat ook op de Amerikaanse markt de voorwaarden voor een herstelrally vervuld zouden zijn. Dit is nog niet gebeurd waardoor Leleux het neerwaarts potentieel voor de Amerikaanse markt op minstens 5% raamt.