Hoewel het bedrijf voor deze prijs zeker geen koopje is, blijft China een regio waar veel cosmeticabedrijven aanwezig willen zijn. Het bod komt neer op ongeveer 3% van de geconsolideerde omzet. ABN Amro handhaaft een neutraal advies.

De bank blijft geloven dat L'Oréal goed is gepositioneerd met een sterke merkenportefeuille en een geografisch uitgebreid distributienetwerk.

Op dit moment handelen de aandelen op een kleine premie ten opzichte van de schatting voor de fair value van het aandeel. Mocht het zo zijn dat de zorgen over de wereldwijde economische groei druk uitoefenen op de koers van het aandeel, dan zou ABN Amro L'Oréal aanraden

ABN Amro gaat er van uit dat de transactie wordt goedgekeurd, omdat zes van de aandeelhouders van Magic Holdings (zij vertegenwoordigen 60% van het uitstaande aandelenkapitaal) al akkoord zijn met het bod.

Daarnaast denken de analisten van de bank niet dat er problemen ontstaan bij het financieren van de deal.

Gedurende de afgelopen vijf jaar heeft de totale schulden/kapitaalratio gemiddeld op 0,1 gestaan en de vrije kasstroom kwam gemiddeld uit op ongeveer 12% van de totale omzet. Een niveau waarvan wordt verwacht dat dit zal blijven aanhouden in de komende vijf jaar.

Hoewel het bedrijf voor deze prijs zeker geen koopje is, blijft China een regio waar veel cosmeticabedrijven aanwezig willen zijn. Het bod komt neer op ongeveer 3% van de geconsolideerde omzet. ABN Amro handhaaft een neutraal advies. De bank blijft geloven dat L'Oréal goed is gepositioneerd met een sterke merkenportefeuille en een geografisch uitgebreid distributienetwerk. Op dit moment handelen de aandelen op een kleine premie ten opzichte van de schatting voor de fair value van het aandeel. Mocht het zo zijn dat de zorgen over de wereldwijde economische groei druk uitoefenen op de koers van het aandeel, dan zou ABN Amro L'Oréal aanraden ABN Amro gaat er van uit dat de transactie wordt goedgekeurd, omdat zes van de aandeelhouders van Magic Holdings (zij vertegenwoordigen 60% van het uitstaande aandelenkapitaal) al akkoord zijn met het bod. Daarnaast denken de analisten van de bank niet dat er problemen ontstaan bij het financieren van de deal. Gedurende de afgelopen vijf jaar heeft de totale schulden/kapitaalratio gemiddeld op 0,1 gestaan en de vrije kasstroom kwam gemiddeld uit op ongeveer 12% van de totale omzet. Een niveau waarvan wordt verwacht dat dit zal blijven aanhouden in de komende vijf jaar.