In september was dat nog 1,10%. De consumentenprijzen in Japan zijn, inlcusief olie maar zonder de volatiele voedselprijzen in september met 0,70% gestegen. Gemeten naar een bredere maatstaf bedroeg de Japanse inflatie 1,10%. Het streefdoel in Japan is een inflatie van 2%.

Kathy Lien, managing director of foreign exchange strategy bij BK Asset Management, is van mening dat de renteverlaging van vorige week op de eerste plaats bedoeld is om de deflatie op afstand te houden. Het gevaar op een Japans scenario is in Europa namelijk zeker niet denkbeeldig.

In september was dat nog 1,10%. De consumentenprijzen in Japan zijn, inlcusief olie maar zonder de volatiele voedselprijzen in september met 0,70% gestegen. Gemeten naar een bredere maatstaf bedroeg de Japanse inflatie 1,10%. Het streefdoel in Japan is een inflatie van 2%. Kathy Lien, managing director of foreign exchange strategy bij BK Asset Management, is van mening dat de renteverlaging van vorige week op de eerste plaats bedoeld is om de deflatie op afstand te houden. Het gevaar op een Japans scenario is in Europa namelijk zeker niet denkbeeldig.