Onderzoek wees uit dat wie afgestudeerd is tijdens een recessieperiode tijdens de eerste tien jaar van hun carrière gemiddeld 10% minder verdienen.

Uit een andere studie uitgevoerd door het Economic Policy Institute blijkt dat afgestudeerden in de Verenigde Staten gemiddeld 5,40% minder verdienen.

Dat heeft economische gevolgen, want wie minder verdient zal grote aankopen steeds verder in de toekomst verschuiven.

Maar 34% van de jonge Amerikanen bezat in 2011 nog een huis, terwijl dat in 2007 nog 40% was. Loont het nog de moeite om een universitair diploma te behalen?, zo vragen veel jongeren in de VS zich af.

Tweederde van de afgestudeerden hebben gemiddeld 26.000 dollar aan schulden uitstaan, het totaal bedrag aan uitstaande studentenleningen is opgelopen tot 1000 miljard dollar.

In Europa ligt de situatie natuurlijk anders, maar ook hier worden studeren steeds duurder, Amerikaanse situaties dreigen ook hier in de toekomst.

Onderzoek wees uit dat wie afgestudeerd is tijdens een recessieperiode tijdens de eerste tien jaar van hun carrière gemiddeld 10% minder verdienen. Uit een andere studie uitgevoerd door het Economic Policy Institute blijkt dat afgestudeerden in de Verenigde Staten gemiddeld 5,40% minder verdienen. Dat heeft economische gevolgen, want wie minder verdient zal grote aankopen steeds verder in de toekomst verschuiven. Maar 34% van de jonge Amerikanen bezat in 2011 nog een huis, terwijl dat in 2007 nog 40% was. Loont het nog de moeite om een universitair diploma te behalen?, zo vragen veel jongeren in de VS zich af. Tweederde van de afgestudeerden hebben gemiddeld 26.000 dollar aan schulden uitstaan, het totaal bedrag aan uitstaande studentenleningen is opgelopen tot 1000 miljard dollar. In Europa ligt de situatie natuurlijk anders, maar ook hier worden studeren steeds duurder, Amerikaanse situaties dreigen ook hier in de toekomst.