Opmerkelijk is volgens Royal Bank of Scotland dat de prijsstructuur van de termijncontracten met lood als onderliggende waarde in backwardation is. Er wordt met andere woorden een premie betaald voor onmiddellijke levering.

Dit kan volgens Royal Bank of Scotland wijzen op een fysieke schaarste. In Australië werd de productie bij de Magellan mijn stopgezet na een milieu-incident.

Magellan staat in voor 2 procent van de globale loodproductie. De mijn stond tussen begin 2007 en medio 2009 al eens 2,5 jaar op non-actief.

Opmerkelijk is volgens Royal Bank of Scotland dat de prijsstructuur van de termijncontracten met lood als onderliggende waarde in backwardation is. Er wordt met andere woorden een premie betaald voor onmiddellijke levering. Dit kan volgens Royal Bank of Scotland wijzen op een fysieke schaarste. In Australië werd de productie bij de Magellan mijn stopgezet na een milieu-incident. Magellan staat in voor 2 procent van de globale loodproductie. De mijn stond tussen begin 2007 en medio 2009 al eens 2,5 jaar op non-actief.