Bedrijven moeten met andere woorden hun personeel meer betalen en dat gaat ten koste van de bedrijfswinsten.

Gevolg is dat de bedrijven hun greep op de prijzen verliezen, ze kunnen deze vanwege een terugval in de vraag bovendien niet meer verhogen. De economische groeivertraging weegt dus zwaarder op de bedrijfswinsten dan op de BBP-groei.

Overinvesteringen in industriële capaciteit

Een bijkomend problem waar China mee geconfronteerd wordt, zijn de overinvesteringen in industriële capaciteit. De bedrijfswereld heeft op grote schaal geïnvesteerd met het oog op een verwacht aantrekken van de vraag, iets wat uiteindelijk niet is gebeurd.

Die overinvesteringen worden onder andere bevestigd door het feit dat steenkoolmijnen in de provincie Shandong productiebeperkingen hebben aangekondigd. Bovendien hebben zowel steenkoolmijnen als staalbedrijven de prijzen laten zakken.

Bedrijven moeten met andere woorden hun personeel meer betalen en dat gaat ten koste van de bedrijfswinsten. Gevolg is dat de bedrijven hun greep op de prijzen verliezen, ze kunnen deze vanwege een terugval in de vraag bovendien niet meer verhogen. De economische groeivertraging weegt dus zwaarder op de bedrijfswinsten dan op de BBP-groei. Overinvesteringen in industriële capaciteit Een bijkomend problem waar China mee geconfronteerd wordt, zijn de overinvesteringen in industriële capaciteit. De bedrijfswereld heeft op grote schaal geïnvesteerd met het oog op een verwacht aantrekken van de vraag, iets wat uiteindelijk niet is gebeurd. Die overinvesteringen worden onder andere bevestigd door het feit dat steenkoolmijnen in de provincie Shandong productiebeperkingen hebben aangekondigd. Bovendien hebben zowel steenkoolmijnen als staalbedrijven de prijzen laten zakken.