Martin Abbott, chief executive officer bij London Metal Exchange, ziet overal in de regio groei en dat aan een stevig tempo. Het Aziatisch groeiverhaal is dus niet alleen een Chinees verhaal.

Vooral de vraag naar basismetalen als koper, nikkel en tin vanuit de regio vertoont een sterke groei. De LME voert gesprekken met de Singapore Exchange Ltd over samenwerking en plant de opening van meer warehouses in de regio.

Abbott stelt dat er sprake is van een structureel en niet van een cyclisch gebeuren. Meer en meer van de grondstoffen verhandeld op de London Metal Exchange verhuizen naar Azië.

Buiten China neemt ook de vraag naar grondstoffen vanuit Indonesië, Vietnam en Maleisië toe. Als gevolg van de gestegen vraag is de LMEX index van zes industriële metalen over het afgelopen jaar met 30% zou gaan stijgen.

Martin Abbott, chief executive officer bij London Metal Exchange, ziet overal in de regio groei en dat aan een stevig tempo. Het Aziatisch groeiverhaal is dus niet alleen een Chinees verhaal. Vooral de vraag naar basismetalen als koper, nikkel en tin vanuit de regio vertoont een sterke groei. De LME voert gesprekken met de Singapore Exchange Ltd over samenwerking en plant de opening van meer warehouses in de regio. Abbott stelt dat er sprake is van een structureel en niet van een cyclisch gebeuren. Meer en meer van de grondstoffen verhandeld op de London Metal Exchange verhuizen naar Azië. Buiten China neemt ook de vraag naar grondstoffen vanuit Indonesië, Vietnam en Maleisië toe. Als gevolg van de gestegen vraag is de LMEX index van zes industriële metalen over het afgelopen jaar met 30% zou gaan stijgen.