Eerdere cijfers, onder andere die afkomstig van het researchbureau Rigthmove, hadden al aangegeven dat de situatie op de Britse vastgoedmarkt uit de hand aan het lopen was. De Londense vastgoedzeepbel is nog groter dan de Chinese, zo kan uit de cijfers afgeleid worden.

De Britse centrale bank heeft al aangekondigd passende maatregelen te zullen treffen wanneer de situatie blijft zoals ze is. Gouverneur Mark Carney stelde tegen het einde van dit jaar een verhoging van de rente in het vooruitzicht. Die zou mogelijk zijn omdat de economie sterker dan verwacht blijkt te zijn.

Eerdere cijfers, onder andere die afkomstig van het researchbureau Rigthmove, hadden al aangegeven dat de situatie op de Britse vastgoedmarkt uit de hand aan het lopen was. De Londense vastgoedzeepbel is nog groter dan de Chinese, zo kan uit de cijfers afgeleid worden. De Britse centrale bank heeft al aangekondigd passende maatregelen te zullen treffen wanneer de situatie blijft zoals ze is. Gouverneur Mark Carney stelde tegen het einde van dit jaar een verhoging van de rente in het vooruitzicht. Die zou mogelijk zijn omdat de economie sterker dan verwacht blijkt te zijn.