De London gold fix, de benchmark die wordt gebruikt door goudmijnen, juweliers en centrale banken om de goudprijs vast te leggen, zou decennialang door de banken gemanipuleerd zijn. Die gold fix wordt op de London Bullion Market tweemaal per dag door vijf grootbanken vastgelegd.

Professor Rosa Abrantes-Metz van de New York University's Stern School of Business stelt vast dat er vaak rond 15 uur Londense tijd onderling overleg is geweest rond die vijf grootbanken in de vorm van telkens een private conference call. Die gesprekken moeten volgens de professor zo snel mogelijk onderzocht worden.

De London gold fix, de benchmark die wordt gebruikt door goudmijnen, juweliers en centrale banken om de goudprijs vast te leggen, zou decennialang door de banken gemanipuleerd zijn. Die gold fix wordt op de London Bullion Market tweemaal per dag door vijf grootbanken vastgelegd. Professor Rosa Abrantes-Metz van de New York University's Stern School of Business stelt vast dat er vaak rond 15 uur Londense tijd onderling overleg is geweest rond die vijf grootbanken in de vorm van telkens een private conference call. Die gesprekken moeten volgens de professor zo snel mogelijk onderzocht worden.