Inmiddels loopt er al een tijdje een onderzoek naar de manipulatie van de goudmarkt, maar de [UK] Serious Fraud Office heeft deze week ook een onderzoek gevoerd naar de manipulatie van de valutamarkten. Daarbij zouden de koersen van sommige valuta's kunstmatig hoog of laag gehouden worden.

Dat zou onder andere via carry trades gebeuren. In de afgelopen maanden zijn al minstens 25 handelaren in valuta's ontslagen, geschorst of op non-actief gezet wegens ontoelaatbare activiteiten. De vraag is wat er zal gebeuren met de wisselkoersen wanneer mocht blijken dat de valutamarkten inderdaad gemanipuleerd worden.

Inmiddels loopt er al een tijdje een onderzoek naar de manipulatie van de goudmarkt, maar de [UK] Serious Fraud Office heeft deze week ook een onderzoek gevoerd naar de manipulatie van de valutamarkten. Daarbij zouden de koersen van sommige valuta's kunstmatig hoog of laag gehouden worden. Dat zou onder andere via carry trades gebeuren. In de afgelopen maanden zijn al minstens 25 handelaren in valuta's ontslagen, geschorst of op non-actief gezet wegens ontoelaatbare activiteiten. De vraag is wat er zal gebeuren met de wisselkoersen wanneer mocht blijken dat de valutamarkten inderdaad gemanipuleerd worden.