Volgens de economen gaan de besparingen door de staten en steden - zeg maar de lokale overheden in de Verenigde Staten - onvermijdelijk gevolgen hebben voor de economische groei.

De lokale overheden VS gaan vooral in de eerste zes maanden van dit jaar besparen. Die besparingen zijn al volop bezig, gaande van minder geld voor bejaardentehuizen in Florida over het sluiten van gevangenissen in New York tot en met de reductie van steunprogramma's voor ouderen in Californië.

Joel Naroff van Naroff Economic Advisors vreest dat die besparingen vooral voor het onderwijs gevolgen gaan hebben. Volgens officiële cijfers zijn de lokale overheden goed voor 91% van alle bestedingen in het onderwijs. Daarnaast zijn ze tevens goed voor 70% van alle uitgaven qua infrastructuur (wegen, bruggen...).

Volgens de economen gaan de besparingen door de staten en steden - zeg maar de lokale overheden in de Verenigde Staten - onvermijdelijk gevolgen hebben voor de economische groei. De lokale overheden VS gaan vooral in de eerste zes maanden van dit jaar besparen. Die besparingen zijn al volop bezig, gaande van minder geld voor bejaardentehuizen in Florida over het sluiten van gevangenissen in New York tot en met de reductie van steunprogramma's voor ouderen in Californië. Joel Naroff van Naroff Economic Advisors vreest dat die besparingen vooral voor het onderwijs gevolgen gaan hebben. Volgens officiële cijfers zijn de lokale overheden goed voor 91% van alle bestedingen in het onderwijs. Daarnaast zijn ze tevens goed voor 70% van alle uitgaven qua infrastructuur (wegen, bruggen...).