Sonders: "Laat me eerst opmerken dat in het eerste kwartaal 90,60 miljard dollar naar staatsobligaties vloeide, dit op basis van de cijfers verstrekt door het Investment Company Institute. Dat betekent dat er meer druk komt op het lange einde van de rentecurve. Of met andere woorden: we kunnen een bear market krijgen op de obligatiemarkt. Dat kan nog meer beleggers richting aandelen sturen."

Sonders roept toch op tot enigen voorzichtigheid, want de Leading Economic Indicators laten meer volatiliteit op Amerikaanse beurzen vermoeden. Deze voorlopende indicator gaf vorig jaar een positief signaal, maar zou nu kunnen wijzen op een afvlakking in de markt. Toch is Sonders positief voor de beurzen op wat langere termijn: "De S&P 500 kan naar 1300, dat is geen al te grote klim vanaf de huidige niveaus. Er is nog steeds sprake van een 'wall of worry', veel beleggers hebben zich de vingers gebrand en blijven de beurs mijden. Wanneer die beleggers terugkeren, kunnen de koersen weer fors gaan stijgen. "

Sonders: "Laat me eerst opmerken dat in het eerste kwartaal 90,60 miljard dollar naar staatsobligaties vloeide, dit op basis van de cijfers verstrekt door het Investment Company Institute. Dat betekent dat er meer druk komt op het lange einde van de rentecurve. Of met andere woorden: we kunnen een bear market krijgen op de obligatiemarkt. Dat kan nog meer beleggers richting aandelen sturen." Sonders roept toch op tot enigen voorzichtigheid, want de Leading Economic Indicators laten meer volatiliteit op Amerikaanse beurzen vermoeden. Deze voorlopende indicator gaf vorig jaar een positief signaal, maar zou nu kunnen wijzen op een afvlakking in de markt. Toch is Sonders positief voor de beurzen op wat langere termijn: "De S&P 500 kan naar 1300, dat is geen al te grote klim vanaf de huidige niveaus. Er is nog steeds sprake van een 'wall of worry', veel beleggers hebben zich de vingers gebrand en blijven de beurs mijden. Wanneer die beleggers terugkeren, kunnen de koersen weer fors gaan stijgen. "