Nadat de Amerikaanse Federal Reserve de afgelopen jaren de economie met een massale geldcreatie ondersteunde, daarin vorig jaar gevolgd door de Europese centrale bank, is het nu de beurt aan de centrale bankiers van het land van de rijzende zon.

Inderdaad, de Japanse centrale bank heeft zijn gelddrukpers eveneens van stal gehaald om de Japanse economie uit het deflatoire dal te halen.

En al dat nieuws heeft zich vooral vertaald in (weeral) een nieuwe recordkoers voor de Amerikaanse beurs en een steile

opmars van de Japanse Nikkei. Europe blijft wat achter omwille van de sluimerende Europese schuldencrisis.

Het blijft zeer opvallend dat de beurzen goed standhouden ondanks kelderende grondstoffenprijzen. Want macroeconomische

indicatoren zijn van geen tel meer voor beleggers: de afgelopen weken bleven de belangrijkste indicatoren (denken we maar aan de Amerikaanse arbeidsmarktcijfers) onder de verwachtingen.

Het is de onophoudelijke liquiditeitenstroom die de beurzen onderstut.

Vele Europese kwaliteitswaarden hebben een correctie van meer dan 10% achter de rug: vandaar dat Van Herck terug een

houdenadvies geeft i.p.v. een afbouwenadvies.

Nadat de Amerikaanse Federal Reserve de afgelopen jaren de economie met een massale geldcreatie ondersteunde, daarin vorig jaar gevolgd door de Europese centrale bank, is het nu de beurt aan de centrale bankiers van het land van de rijzende zon. Inderdaad, de Japanse centrale bank heeft zijn gelddrukpers eveneens van stal gehaald om de Japanse economie uit het deflatoire dal te halen. En al dat nieuws heeft zich vooral vertaald in (weeral) een nieuwe recordkoers voor de Amerikaanse beurs en een steile opmars van de Japanse Nikkei. Europe blijft wat achter omwille van de sluimerende Europese schuldencrisis. Het blijft zeer opvallend dat de beurzen goed standhouden ondanks kelderende grondstoffenprijzen. Want macroeconomische indicatoren zijn van geen tel meer voor beleggers: de afgelopen weken bleven de belangrijkste indicatoren (denken we maar aan de Amerikaanse arbeidsmarktcijfers) onder de verwachtingen. Het is de onophoudelijke liquiditeitenstroom die de beurzen onderstut. Vele Europese kwaliteitswaarden hebben een correctie van meer dan 10% achter de rug: vandaar dat Van Herck terug een houdenadvies geeft i.p.v. een afbouwenadvies.