Het internetbedrijf heeft een aanvraag de Amerikaanse beurstoezichthouder ingediend voor de emissie van USD 1,2 miljard aan aandelen. Het gaat om 5,4 miljoen aandelen met een uitoefenprijs van USD 233 per aandeel.

De emissie wordt naar verwachting 10 september afgerond en verhoogt de kaspositie van LinkedIn naar ruim USD 2 miljard. De nieuwe emissie levert bijna drie keer meer op dan de eerste beursgang van het bedrijf in 2011.

Omdat het aandeel met een flinke premie wordt verhandeld ten opzichte van de waardering verhogen de analisten van de bank naar verwachting de raming na de emissie voor de intrinsieke waarde met 5%.

ABN Amro denkt dat de netwerksite gebruik wil maken van de huidige gunstigere marktomstandigheden om zijn kaspositie te versterken en mogelijke overnames wil plegen in de advertentiemarkt en die voor professionele netwerken.

Klasse A aandeelhouders behouden ook na de emissie een minderheid van stemmen.

Die is voor 65% in handen van Klasse B aandeelhouders die per aandeel tien stemmen hebben tegen één stem per aandeel voor Klasse A aandeelhouders.

LinkedIn-oprichter en bestuursvoorzitter Reid Hoffman bezit circa 59% van de stemmen. Hoewel de belangen van beide groepen aandeelhouders momenteel hetzelfde zijn, ligt een klassenstrijd op termijn op de loer. ABN Amro heeft een advies verkopen.

Het internetbedrijf heeft een aanvraag de Amerikaanse beurstoezichthouder ingediend voor de emissie van USD 1,2 miljard aan aandelen. Het gaat om 5,4 miljoen aandelen met een uitoefenprijs van USD 233 per aandeel. De emissie wordt naar verwachting 10 september afgerond en verhoogt de kaspositie van LinkedIn naar ruim USD 2 miljard. De nieuwe emissie levert bijna drie keer meer op dan de eerste beursgang van het bedrijf in 2011. Omdat het aandeel met een flinke premie wordt verhandeld ten opzichte van de waardering verhogen de analisten van de bank naar verwachting de raming na de emissie voor de intrinsieke waarde met 5%. ABN Amro denkt dat de netwerksite gebruik wil maken van de huidige gunstigere marktomstandigheden om zijn kaspositie te versterken en mogelijke overnames wil plegen in de advertentiemarkt en die voor professionele netwerken. Klasse A aandeelhouders behouden ook na de emissie een minderheid van stemmen. Die is voor 65% in handen van Klasse B aandeelhouders die per aandeel tien stemmen hebben tegen één stem per aandeel voor Klasse A aandeelhouders. LinkedIn-oprichter en bestuursvoorzitter Reid Hoffman bezit circa 59% van de stemmen. Hoewel de belangen van beide groepen aandeelhouders momenteel hetzelfde zijn, ligt een klassenstrijd op termijn op de loer. ABN Amro heeft een advies verkopen.