Naar verluidt zou de blootstelling van Royal Bank of Scotland minstens gedeeltelijk van ABN Amro afkomstig zijn. Sommige banken, waaronder ING, hebben nog geen cijfers over de schade bekendgemaakt.

In het geval van Fortis Bank Nederland zijn delen van de bank blootgesteld aan een zeker risico door bepaalde fondsen waaraan deze delen door zekerheid gedekte leningen hebben verstrekt,' zo liet Fortis Nederland in een nogal mistig bericht weten.

De uiteindelijk schade kan oplopen van 850 miljoen euro tot 1 miljard euro. De continuïteit van de bank, die eigendom is van de Nederlandse staat, komt naar eigen zeggen op geen enkel moment in gevaar.

Fortis Bank België zou vrijwel geen hinder ondervinden van de zaak. Dexia zou anderzijds wel voor een bedrag van bijna 250 miljoen euro betrokken partij zijn. Dat kan de bank een verlies van 85 miljoen euro voor belastingen kosten.

Naar verluidt zou de blootstelling van Royal Bank of Scotland minstens gedeeltelijk van ABN Amro afkomstig zijn. Sommige banken, waaronder ING, hebben nog geen cijfers over de schade bekendgemaakt. In het geval van Fortis Bank Nederland zijn delen van de bank blootgesteld aan een zeker risico door bepaalde fondsen waaraan deze delen door zekerheid gedekte leningen hebben verstrekt,' zo liet Fortis Nederland in een nogal mistig bericht weten. De uiteindelijk schade kan oplopen van 850 miljoen euro tot 1 miljard euro. De continuïteit van de bank, die eigendom is van de Nederlandse staat, komt naar eigen zeggen op geen enkel moment in gevaar. Fortis Bank België zou vrijwel geen hinder ondervinden van de zaak. Dexia zou anderzijds wel voor een bedrag van bijna 250 miljoen euro betrokken partij zijn. Dat kan de bank een verlies van 85 miljoen euro voor belastingen kosten.