Byron Wien, vice chairman van advisory services unit bij Blackstone Group LP, merkt op dat het weinig zin heeft om alle groeimarkten over dezelfde kam te scheren. De meeste emerging markets presteerden sinds oktober 2001 relatief zwak, maar er zijn natuurlijk ook de uitzonderingen die de regel bevestigen.

Maar dat belet dat in een groter geheel de emerging markets duidelijk achtero hinken. De U.S. Citigroup Economic Surprise Index bereikte nog niet zo lang geleden een nieuw hoogtepunt, maar een vergelijkbare index voor de groeimarkten kon die prestatie niet evenaren.

Byron Wien, vice chairman van advisory services unit bij Blackstone Group LP, merkt op dat het weinig zin heeft om alle groeimarkten over dezelfde kam te scheren. De meeste emerging markets presteerden sinds oktober 2001 relatief zwak, maar er zijn natuurlijk ook de uitzonderingen die de regel bevestigen. Maar dat belet dat in een groter geheel de emerging markets duidelijk achtero hinken. De U.S. Citigroup Economic Surprise Index bereikte nog niet zo lang geleden een nieuw hoogtepunt, maar een vergelijkbare index voor de groeimarkten kon die prestatie niet evenaren.