De vertraging in de volumegroei zou hoofdzakelijk het gevolg zijn van een terugval in de verkopen van soft drinks in de Verenigde Staten.

De EBITDA zou slechts met 1% zijn gestegen, dit vanwege de sterke depreciatie van de koers van de Braziliaanse munt tegenover de dollar.

Modelo deal is meer dan welkom

Volgens KBC Securities zullen de cijfers wat betreft de organische groei er wat beter uitzien, maar rekening gehouden met de zwakke Braziliaanse munt en een komende belastingverhoging in dat land, is de deal die met Modelo werd afgesloten een goede zaak voor AB-InBev.

De focus komt nu minder te liggen op het vertragende winstmomentum. KBC Securities heeft met de cijfers op komst een neutraal advies voor de brouwer, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 59 euro. Het aandeel zou het hausse-potentieel dus opgebruikt hebben.

De vertraging in de volumegroei zou hoofdzakelijk het gevolg zijn van een terugval in de verkopen van soft drinks in de Verenigde Staten. De EBITDA zou slechts met 1% zijn gestegen, dit vanwege de sterke depreciatie van de koers van de Braziliaanse munt tegenover de dollar. Modelo deal is meer dan welkom Volgens KBC Securities zullen de cijfers wat betreft de organische groei er wat beter uitzien, maar rekening gehouden met de zwakke Braziliaanse munt en een komende belastingverhoging in dat land, is de deal die met Modelo werd afgesloten een goede zaak voor AB-InBev. De focus komt nu minder te liggen op het vertragende winstmomentum. KBC Securities heeft met de cijfers op komst een neutraal advies voor de brouwer, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 59 euro. Het aandeel zou het hausse-potentieel dus opgebruikt hebben.