Enerzijds werden ze geholpen door in het algemeen gunstige macro-cijfers en het naar de achtergrond verdwijnen van de spanning rondom Oekraïne.

In de Verenigde Staten en Japan begon de week overigens erg mat met geleidelijk dalende koersen, om later weer te herstellen.

In de Verenigde Staten was de aanvankelijke daling voor een groot deel het gevolg van slechte resultaten van een groep bedrijven uit de detailhandel.

Van deze groep wist alleen Home Depot een meevallend resultaat te publiceren.

Toch geeft dit ook aan dat aandelenbeleggers zich weer wat meer richten op bedrijfsresultaten en zich minder laten leiden door het algemene macro-sentiment.

Gisteren werd er op Wall Street vanwege Memorial Day niet gehandeld.

Enerzijds werden ze geholpen door in het algemeen gunstige macro-cijfers en het naar de achtergrond verdwijnen van de spanning rondom Oekraïne. In de Verenigde Staten en Japan begon de week overigens erg mat met geleidelijk dalende koersen, om later weer te herstellen. In de Verenigde Staten was de aanvankelijke daling voor een groot deel het gevolg van slechte resultaten van een groep bedrijven uit de detailhandel. Van deze groep wist alleen Home Depot een meevallend resultaat te publiceren. Toch geeft dit ook aan dat aandelenbeleggers zich weer wat meer richten op bedrijfsresultaten en zich minder laten leiden door het algemene macro-sentiment. Gisteren werd er op Wall Street vanwege Memorial Day niet gehandeld.