De omzetdaling (-23% tot EUR 9,5 miljard) is hoofdzakelijk toe te schrijven aan TRANSCOR ASTRA GROUP (waarvan de verkoop met EUR 2,2 miljard vermindert) en vloeit voort uit de forse daling van de olieprijs.

Op het einde van het derde kwartaal 2009 klimt het courant resultaat 1% in gegevens per aandeel (-1% in globale gegevens: EUR 159,2 miljoen, tegenover EUR 161,1 miljoen voor dezelfde periode in 2009).

De daling van de inkomsten afkomstig uit de deelnemingen (-4% tot EUR 139,7 miljoen tegenover EUR 145,6 miljoen) is te wijten aan de afwezigheid van een inkomstenstroom uit UNIFEM / ENTREMONT ALLIANCE, GROUPE FLO en LYPARIS / GO VOYAGES, en aan de vermindering van de dividenden uitgekeerd door AFFICHAGE HOLDING, BANCA LEONARDO, M6 en TIKEHAU.

De vermindering van de op de thesaurie gerealiseerde inkomsten is hoofdzakelijk te wijten aan de daling van de kortetermijnrente. De trading in aandelen en de obligatieportefeuille leverden een zeer positieve bijdrage tot de courante resultaten (bijna EUR 27 miljoen, in vergelijking met een verlies van EUR 8 miljoen één jaar

voordien).

Opmerkelijk is ook de bijna afwezigheid van de inkomsten op de call-opties TOTAL, waarvan de laatste schijf in januari 2009 is vervallen.

De omzetdaling (-23% tot EUR 9,5 miljard) is hoofdzakelijk toe te schrijven aan TRANSCOR ASTRA GROUP (waarvan de verkoop met EUR 2,2 miljard vermindert) en vloeit voort uit de forse daling van de olieprijs. Op het einde van het derde kwartaal 2009 klimt het courant resultaat 1% in gegevens per aandeel (-1% in globale gegevens: EUR 159,2 miljoen, tegenover EUR 161,1 miljoen voor dezelfde periode in 2009). De daling van de inkomsten afkomstig uit de deelnemingen (-4% tot EUR 139,7 miljoen tegenover EUR 145,6 miljoen) is te wijten aan de afwezigheid van een inkomstenstroom uit UNIFEM / ENTREMONT ALLIANCE, GROUPE FLO en LYPARIS / GO VOYAGES, en aan de vermindering van de dividenden uitgekeerd door AFFICHAGE HOLDING, BANCA LEONARDO, M6 en TIKEHAU. De vermindering van de op de thesaurie gerealiseerde inkomsten is hoofdzakelijk te wijten aan de daling van de kortetermijnrente. De trading in aandelen en de obligatieportefeuille leverden een zeer positieve bijdrage tot de courante resultaten (bijna EUR 27 miljoen, in vergelijking met een verlies van EUR 8 miljoen één jaar voordien). Opmerkelijk is ook de bijna afwezigheid van de inkomsten op de call-opties TOTAL, waarvan de laatste schijf in januari 2009 is vervallen.