De vrees voor een snelle instorting van de Chinese economie heeft de prijzen van sommige grondstoffen letterlijk neergehamerd. Veel marktpartijen probeerden te verkopen op een moment dat er geen kopers waren, zodat de prijzen fors lager gezet werden.

De gevolgen van de daling van de koperprijs zouden bovendien veel verder kunnen reiken dan momenteel wordt aangenomen. Een grondstoffenbedrijf als Glencore heeft 55 miljard dollar aan schulden uitstaan en is bijzonder gevoelig voor bewegingen in de koperprijs. Een drama zou wel eens sneller dan verwacht kunnen gebeuren.

De vrees voor een snelle instorting van de Chinese economie heeft de prijzen van sommige grondstoffen letterlijk neergehamerd. Veel marktpartijen probeerden te verkopen op een moment dat er geen kopers waren, zodat de prijzen fors lager gezet werden. De gevolgen van de daling van de koperprijs zouden bovendien veel verder kunnen reiken dan momenteel wordt aangenomen. Een grondstoffenbedrijf als Glencore heeft 55 miljard dollar aan schulden uitstaan en is bijzonder gevoelig voor bewegingen in de koperprijs. Een drama zou wel eens sneller dan verwacht kunnen gebeuren.