De Europese Centrale Bank verlaagde het rentetarief met 0,25 % naar 1,25% teneinde lichte rentesteun te bieden aan de economische vertraging.

Nadat de Griekse premier Papandreou eerder tot schrik van velen een referendum in zijn land had gewenst, is eind van de week alsnog besloten dit niet door te laten gaan.

Een nieuwe nationale regering van eenheid zonder hem als premier zal gevormd worden die de EU en IMF maatregelen zo snel mogelijk door het parlement moet leiden. Daarna volgen vervroegde nieuwe verkiezingen.

In Duitsland hebben de coalitiepartijen besloten belastingverlagingen voor de burgers in te voeren de komende jaren ter stimulering van de koopkracht.

De Europese Centrale Bank verlaagde het rentetarief met 0,25 % naar 1,25% teneinde lichte rentesteun te bieden aan de economische vertraging. Nadat de Griekse premier Papandreou eerder tot schrik van velen een referendum in zijn land had gewenst, is eind van de week alsnog besloten dit niet door te laten gaan. Een nieuwe nationale regering van eenheid zonder hem als premier zal gevormd worden die de EU en IMF maatregelen zo snel mogelijk door het parlement moet leiden. Daarna volgen vervroegde nieuwe verkiezingen. In Duitsland hebben de coalitiepartijen besloten belastingverlagingen voor de burgers in te voeren de komende jaren ter stimulering van de koopkracht.