Bij de publicatie van de kwartaalcijfers had de verzekeraar een verrassing van de aandeelhouders, in de vorm van een inkoop van eigen aandelen.

Het is de bedoeling om voor een bedrag van 200 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen, wat overeenstemt met 5% van het totaal.

Aandeel is nog steeds koopwaardig

De niet-levensactiviteiten Ageas gaan de juiste richting uit, zo stelde analist Albert Ploegh naar aanleiding van de publicatie van de halfjaarcijfers vast.

De resultaten van de verzekeringsactiviteiten waren, aangepast voor eenmalige factoren, iets beter dan verwacht.

In de ogen van Ploegh is het aandeel Ageas nog steeds aantrekkelijk gewaardeerd, hoewel verschillende activa (Royal Park Investments, de optie op BNP Paribas) illiquide zijn. Hij heeft een koopadvies voor het aandeel en verhoogt het koersdoel van 24 tot 25 euro.

Bij de publicatie van de kwartaalcijfers had de verzekeraar een verrassing van de aandeelhouders, in de vorm van een inkoop van eigen aandelen. Het is de bedoeling om voor een bedrag van 200 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen, wat overeenstemt met 5% van het totaal. Aandeel is nog steeds koopwaardig De niet-levensactiviteiten Ageas gaan de juiste richting uit, zo stelde analist Albert Ploegh naar aanleiding van de publicatie van de halfjaarcijfers vast. De resultaten van de verzekeringsactiviteiten waren, aangepast voor eenmalige factoren, iets beter dan verwacht. In de ogen van Ploegh is het aandeel Ageas nog steeds aantrekkelijk gewaardeerd, hoewel verschillende activa (Royal Park Investments, de optie op BNP Paribas) illiquide zijn. Hij heeft een koopadvies voor het aandeel en verhoogt het koersdoel van 24 tot 25 euro.