Er is namelijk nog altijd geen sprake van een opleving van de vraag in de geïndustrialiseerde landen. Mohamed al- Hamli, olieminister van de Verenigde Arabische Emiraten, meent dat er sprake is van een licht overaanbod aan olie op de markt.

Alle OPEC-leden pompen meer olie boven dan de hun toegestane quota, dit vanwege de sterke stijging van de olieprijs vorig jaar. In 2009 werd een vat ruwe olie 78% duurder, dit jaar kwam daar nog eens 4% bij.

De vraag naar olie daalde in de VS met 6,40% tot 18,50 miljoen vaten per dag. Het was van 2004 geleden dat er nog zo'n forse daling werd opgetekend. Het ziet er naar uit dat zowel producenten als gebruikers zich kunnen vinden in de huidige niveaus van de olieprijs.

Er is namelijk nog altijd geen sprake van een opleving van de vraag in de geïndustrialiseerde landen. Mohamed al- Hamli, olieminister van de Verenigde Arabische Emiraten, meent dat er sprake is van een licht overaanbod aan olie op de markt. Alle OPEC-leden pompen meer olie boven dan de hun toegestane quota, dit vanwege de sterke stijging van de olieprijs vorig jaar. In 2009 werd een vat ruwe olie 78% duurder, dit jaar kwam daar nog eens 4% bij. De vraag naar olie daalde in de VS met 6,40% tot 18,50 miljoen vaten per dag. Het was van 2004 geleden dat er nog zo'n forse daling werd opgetekend. Het ziet er naar uit dat zowel producenten als gebruikers zich kunnen vinden in de huidige niveaus van de olieprijs.