De verkoop van levensverzekeringen steeg met 21% dankzij de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Nederland waar de groep zijn marktaandeel verder kon verbeteren.

De nettowinst daalde met 2% (jaar-op-jaar) en kwam hierdoor onder de verwachtingen van de analisten uit.

Maar de Nederlandse verzekeraar verklaarde de winstdaling door te verwijzen naar enkele uitzonderlijke boekhoudkundige posten: waardeverminderingen op activa, herstructureringskosten in Spanje en nadelige wisselkoersschommelingen.

Op het niveau van de deposito's (gross deposits) werd de stijging met 30% gedragen door de activiteit Asset Mangement (vermogensbeheer) in de New Markets (ofwel de groeimarkten in Azië, Oost-Europa en West-Europa).

Op het vlak van de operationele cash-flow noteerden we een stijging met 20%. En deze stijging stelt de verzekeraar in staat om zijn interimdividend met 10% te verhogen. Delaunay handhaaft een koopadvies voor Aegon.

De verkoop van levensverzekeringen steeg met 21% dankzij de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Nederland waar de groep zijn marktaandeel verder kon verbeteren. De nettowinst daalde met 2% (jaar-op-jaar) en kwam hierdoor onder de verwachtingen van de analisten uit. Maar de Nederlandse verzekeraar verklaarde de winstdaling door te verwijzen naar enkele uitzonderlijke boekhoudkundige posten: waardeverminderingen op activa, herstructureringskosten in Spanje en nadelige wisselkoersschommelingen. Op het niveau van de deposito's (gross deposits) werd de stijging met 30% gedragen door de activiteit Asset Mangement (vermogensbeheer) in de New Markets (ofwel de groeimarkten in Azië, Oost-Europa en West-Europa). Op het vlak van de operationele cash-flow noteerden we een stijging met 20%. En deze stijging stelt de verzekeraar in staat om zijn interimdividend met 10% te verhogen. Delaunay handhaaft een koopadvies voor Aegon.