Volgens de Federal Reserve Bank is de recessie die de Verenigde Staten teisterde in augustus afgesloten. Dat blijkt uit de verslagen van de meeting van de Amerikaanse centrale bank die op 11 en 12 augustus werd gehouden.

Fed Chairman Ben Bernanke en de andere leden van de centrale bank klonken na afloop van die meeting veel optimistischer dan na afloop van de juni-meeting. De downside risico's in de economie zijn kleiner geworden, zo heette het.

Voor 2010 wordt een economische opleving in het vooruitzicht gesteld, maar het zal van het gedrag van de consumenten afhangen of die al dan niet een krachtig verloop gaat hebben.

Volgens de Federal Reserve Bank is de recessie die de Verenigde Staten teisterde in augustus afgesloten. Dat blijkt uit de verslagen van de meeting van de Amerikaanse centrale bank die op 11 en 12 augustus werd gehouden. Fed Chairman Ben Bernanke en de andere leden van de centrale bank klonken na afloop van die meeting veel optimistischer dan na afloop van de juni-meeting. De downside risico's in de economie zijn kleiner geworden, zo heette het. Voor 2010 wordt een economische opleving in het vooruitzicht gesteld, maar het zal van het gedrag van de consumenten afhangen of die al dan niet een krachtig verloop gaat hebben.