Het is momenteel rustig varen op de wereldzeeën volgens professor Stefan Duchateau. Maar zoals iedere scheepskapitein weet, is het precies dan opletten voor plots opduikende ijsbergen of een onvoorziene omslag naar zwaar weer.

Maar toegegeven, Duchateau moeten wel even op zoek naar waar de averij op de financiële markten deze keer dan wel vandaan zou moeten komen.

Van een wijziging op het Europese politieke front misschien, waar de Europese leiders zegedronken dreigen te worden nadat de ECB hun (en ons) hachje wist te reden met massieve liquiditeitsinjecties.

Een dergelijk scenario zou dan de aanleiding kunnen vormen voor een verharding van de standpunten en een diep ingraven in het eigen, steriele gelijk, bijvoorbeeld door Duitsland. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Het is momenteel rustig varen op de wereldzeeën volgens professor Stefan Duchateau. Maar zoals iedere scheepskapitein weet, is het precies dan opletten voor plots opduikende ijsbergen of een onvoorziene omslag naar zwaar weer. Maar toegegeven, Duchateau moeten wel even op zoek naar waar de averij op de financiële markten deze keer dan wel vandaan zou moeten komen. Van een wijziging op het Europese politieke front misschien, waar de Europese leiders zegedronken dreigen te worden nadat de ECB hun (en ons) hachje wist te reden met massieve liquiditeitsinjecties. Een dergelijk scenario zou dan de aanleiding kunnen vormen voor een verharding van de standpunten en een diep ingraven in het eigen, steriele gelijk, bijvoorbeeld door Duitsland. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.