De aandelenmarkten zouden volgens ABN Amro eigenlijk moeten profiteren van gunstige economische cijfers, die wijzen op afzet- en winsttoename. Desondanks zijn de beurzen de afgelopen week verder gedaald en sloot de AEX afgelopen donderdag weer bijna 2,5% lager dan vorige week vrijdag, op 377,82.

Het begon de vrijdag voordien al met sterker dan verwachte werkgelegenheidscijfers in de Verenigde Staten. Het aantal banen buiten de landbouwsector is in november met ruim 200.000 toegenomen en de werkloosheid daalde van 7,3% tot 7,0% van de beroepsbevolking.

De aandelenmarkten zouden volgens ABN Amro eigenlijk moeten profiteren van gunstige economische cijfers, die wijzen op afzet- en winsttoename. Desondanks zijn de beurzen de afgelopen week verder gedaald en sloot de AEX afgelopen donderdag weer bijna 2,5% lager dan vorige week vrijdag, op 377,82. Het begon de vrijdag voordien al met sterker dan verwachte werkgelegenheidscijfers in de Verenigde Staten. Het aantal banen buiten de landbouwsector is in november met ruim 200.000 toegenomen en de werkloosheid daalde van 7,3% tot 7,0% van de beroepsbevolking.