Het deficiet op de Amerikaanse handelsbalans is in augustus onverwacht verkleind. De export steeg die maand licht, terwijl de import afnam als gevolg van een sterke daling van de vraag naar buitenlandse olie.

Het Commerce Department maakte bekend dat het deficiet met 3,50% is gedaald tot $30,70 mrd. Dat kwam enigszins onverwacht, want de meeste analisten hadden op een tekort van $33 mrd.

De stijging van de export mag volgens de economen als een positief signaal geïnterpreteerd, het geeft aan dat de weredeconomie zich herstelt van de zware recessie.

Het deficiet op de Amerikaanse handelsbalans is in augustus onverwacht verkleind. De export steeg die maand licht, terwijl de import afnam als gevolg van een sterke daling van de vraag naar buitenlandse olie. Het Commerce Department maakte bekend dat het deficiet met 3,50% is gedaald tot $30,70 mrd. Dat kwam enigszins onverwacht, want de meeste analisten hadden op een tekort van $33 mrd. De stijging van de export mag volgens de economen als een positief signaal geïnterpreteerd, het geeft aan dat de weredeconomie zich herstelt van de zware recessie.