Anderzijds was er positief economisch nieuws vanuit Japan, waar de monetaire politiek van de centrale bank vruchten lijkt af te werpen.

Daarnaast was er het nieuws dat Standard & Poor's de outlook van de kredietrating voor de Verenigde Staten verhoogde van negatief naar stabiel.

De evolutie van de obligatiemarkten wordt echter op de voet gevolgd. De rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie is vrij fors gestegen en sommige economen sluiten niet uit dat die rente nog verder zal oplopen. Daarmee wordt nogal eens de vergelijking gemaakt met de rentebobbel van 1994.

Anderzijds was er positief economisch nieuws vanuit Japan, waar de monetaire politiek van de centrale bank vruchten lijkt af te werpen. Daarnaast was er het nieuws dat Standard & Poor's de outlook van de kredietrating voor de Verenigde Staten verhoogde van negatief naar stabiel. De evolutie van de obligatiemarkten wordt echter op de voet gevolgd. De rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie is vrij fors gestegen en sommige economen sluiten niet uit dat die rente nog verder zal oplopen. Daarmee wordt nogal eens de vergelijking gemaakt met de rentebobbel van 1994.