Deze evolutie weerspiegelt een herboren interesse voor de natuurlijke mineraalwaters in flessen die in de voornaamste markten wordt vastgesteld. De Belgische en Nederlandse markten zijn einde maart respectievelijk met 4,3% en 2,7% in waarde gestegen.

De concurrentiële druk blijft evenwel belangrijk en meer in het bijzonder in Nederland waar distributiemerken en eersteprijs merken hebben versterkt hun positie.

De bruto operationele marge is t.o.v. het eerste trimester 2010 er op achteruit gegaan als gevolg van de significante stijging van kosten voor de aankoop van PET, een stijging die onder meer beïnvloedt wordt door de stijgende petroleumprijzen.

Ook andere grondstoffen zoals films, kartonnen verpakkingen en sluitdoppen zijn onderhevig aan sterke prijsstijgingen.

Deze evolutie weerspiegelt een herboren interesse voor de natuurlijke mineraalwaters in flessen die in de voornaamste markten wordt vastgesteld. De Belgische en Nederlandse markten zijn einde maart respectievelijk met 4,3% en 2,7% in waarde gestegen. De concurrentiële druk blijft evenwel belangrijk en meer in het bijzonder in Nederland waar distributiemerken en eersteprijs merken hebben versterkt hun positie. De bruto operationele marge is t.o.v. het eerste trimester 2010 er op achteruit gegaan als gevolg van de significante stijging van kosten voor de aankoop van PET, een stijging die onder meer beïnvloedt wordt door de stijgende petroleumprijzen. Ook andere grondstoffen zoals films, kartonnen verpakkingen en sluitdoppen zijn onderhevig aan sterke prijsstijgingen.