Euro stoot verder door richting 1,30 dollar

Op de valutamarkten ging de euro opnieuw hoger, onder andere onder invloed van de positieve uitspraak gedaan door het Duits grondwettelijk hof.

Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2894 dollar betaald, of ruim een kwart procent meer dan de slotkoers van gisteren.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,765%, of een stijging met meer dan 4% tegenover de slotkoers van dinsdag.

Goud en olie licht goedkoper

Voor een troy ounce goud werd vanavond 1734,70 dollar betaald, of iets minder dan het vorig slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd anderzijds eveneens goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 98,50 dollar betaald, of ruim een kwart procent minder dan gisterenavond.

Euro stoot verder door richting 1,30 dollar Op de valutamarkten ging de euro opnieuw hoger, onder andere onder invloed van de positieve uitspraak gedaan door het Duits grondwettelijk hof. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2894 dollar betaald, of ruim een kwart procent meer dan de slotkoers van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,765%, of een stijging met meer dan 4% tegenover de slotkoers van dinsdag. Goud en olie licht goedkoper Voor een troy ounce goud werd vanavond 1734,70 dollar betaald, of iets minder dan het vorig slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd anderzijds eveneens goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 98,50 dollar betaald, of ruim een kwart procent minder dan gisterenavond.