Alcoa heeft het meest recente kwartaal opnieuw met winst afgesloten. Over hetzelfde kwartaal een jaar eerder was de aluminiumproducent nog verlieslatend. De winst overtrof bovendien lichtjes de verwachtingen.

Over het tweede kwartaal werd per aandeel 13 dollarcent verdiend, tegenover een verlies van 26 dollarcent twaalf maanden voordien. De consensusverwachting lag slechts op een wpa van 12 dollarcent.

Anderzijds overtrof ook de omzet de verwachtingen van de analisten. Die omzet bedroeg $5,13 mrd, tegenover $4,24 mrd tijdens het tweedede kwart van 2009.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een omzet van $5,05 mrd. Alcoa verwacht nu op jaarbasis een groei van de aluminiumconsumptie met 10 tot 12%.

Alcoa heeft het meest recente kwartaal opnieuw met winst afgesloten. Over hetzelfde kwartaal een jaar eerder was de aluminiumproducent nog verlieslatend. De winst overtrof bovendien lichtjes de verwachtingen. Over het tweede kwartaal werd per aandeel 13 dollarcent verdiend, tegenover een verlies van 26 dollarcent twaalf maanden voordien. De consensusverwachting lag slechts op een wpa van 12 dollarcent. Anderzijds overtrof ook de omzet de verwachtingen van de analisten. Die omzet bedroeg $5,13 mrd, tegenover $4,24 mrd tijdens het tweedede kwart van 2009. De consensusverwachting bij de analisten lag op een omzet van $5,05 mrd. Alcoa verwacht nu op jaarbasis een groei van de aluminiumconsumptie met 10 tot 12%.