Ondernemers verwachten in de komende zes maanden maar een licht herstel in de economische vooruitzichten voor het eigen familiebedrijf en een kleine verbetering in de orderportefeuille en werkgelegenheid.

De investeringsbereidheid is iets verbeterd en terug op het niveau van een jaar geleden.

Ondernemers verwachten dat de economische vooruitzichten in de komende zes maanden stabiel blijven, en in ieder geval niet verder verslechteren.

Het politieke klimaat in Nederland voor ondernemers en bedrijven blijft echter een zorgelijk punt.

De helft van de ondernemers geeft aan dat het politieke klimaat (ernstig) is verslechterd. Ondernemers hebben het gevoel dat de regering onvoldoende kansen voor familiebedrijven creëert.

Ondernemers verwachten in de komende zes maanden maar een licht herstel in de economische vooruitzichten voor het eigen familiebedrijf en een kleine verbetering in de orderportefeuille en werkgelegenheid. De investeringsbereidheid is iets verbeterd en terug op het niveau van een jaar geleden. Ondernemers verwachten dat de economische vooruitzichten in de komende zes maanden stabiel blijven, en in ieder geval niet verder verslechteren. Het politieke klimaat in Nederland voor ondernemers en bedrijven blijft echter een zorgelijk punt. De helft van de ondernemers geeft aan dat het politieke klimaat (ernstig) is verslechterd. Ondernemers hebben het gevoel dat de regering onvoldoende kansen voor familiebedrijven creëert.