Het cijfer houdt volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter geen rekening met de huizen die nog op de markt komen als gevolg van betalingsachterstanden en huisuitzettingen.

Aan de andere kant zijn de komende maanden traditioneel betere verkoopmaanden en is de betaalbaarheid sterk verbeterd, waardoor volgens Theodoor Gilissen Bankiers verder licht herstel aannemelijk is.

Opvallend is dat 35% van alle verkopen zonder lening, dus contant, kan worden gefinancierd. Verklaringen zouden kunnen zijn de verminderde kredietverlening, rijkere koopjesjagers of toenemende verhuuractiviteiten.

Ook het feit dat vooral verbetering zichtbaar is in de verkopen van huizen onder de $ 100.000 zou een verklaring kunnen zijn.

Het cijfer houdt volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter geen rekening met de huizen die nog op de markt komen als gevolg van betalingsachterstanden en huisuitzettingen. Aan de andere kant zijn de komende maanden traditioneel betere verkoopmaanden en is de betaalbaarheid sterk verbeterd, waardoor volgens Theodoor Gilissen Bankiers verder licht herstel aannemelijk is. Opvallend is dat 35% van alle verkopen zonder lening, dus contant, kan worden gefinancierd. Verklaringen zouden kunnen zijn de verminderde kredietverlening, rijkere koopjesjagers of toenemende verhuuractiviteiten. Ook het feit dat vooral verbetering zichtbaar is in de verkopen van huizen onder de $ 100.000 zou een verklaring kunnen zijn.