Barclays is akkoord om een schadevergoeding van 450 miljoen dollar te betalen voor het manipuleren van de LIBOR tussen 2005 en 2009. De LIBOR is de interbancaire rentevoet die wordt gebruikt als basis voor het opstellen van contracten met een waarde van duizenden miljarden dollars.

Wie is nog mee betrokken in de manipulatie?

Het LIBOR-schandaal laat vermoeden dat de banken nog meer te verbergen hebben. Bovendien is de kans groot dat buiten Barclays nog andere banken bij het schandaal betrokken zijn. Vorige week is in dat verband al de naam van Deutsche Bank gevallen.

Inmiddels is in het Verenigd Koninkrijk ook een document gepubliceerd waarin UBS de vorige Britse Labour-regering uitlegt hoe ze de LIBOR-rente moet manipuleren. Het document werd gepubliceerd op het hoogtepunt van de crisis in 2008, toen de kredietmarkten volledig opgedroogd waren.

In het VK alleen al zouden 14 banken bij de zaak betrokken zijn. Verwacht wordt dat wereldwijd nog meer koppen gaan rollen.

Barclays is akkoord om een schadevergoeding van 450 miljoen dollar te betalen voor het manipuleren van de LIBOR tussen 2005 en 2009. De LIBOR is de interbancaire rentevoet die wordt gebruikt als basis voor het opstellen van contracten met een waarde van duizenden miljarden dollars. Wie is nog mee betrokken in de manipulatie? Het LIBOR-schandaal laat vermoeden dat de banken nog meer te verbergen hebben. Bovendien is de kans groot dat buiten Barclays nog andere banken bij het schandaal betrokken zijn. Vorige week is in dat verband al de naam van Deutsche Bank gevallen. Inmiddels is in het Verenigd Koninkrijk ook een document gepubliceerd waarin UBS de vorige Britse Labour-regering uitlegt hoe ze de LIBOR-rente moet manipuleren. Het document werd gepubliceerd op het hoogtepunt van de crisis in 2008, toen de kredietmarkten volledig opgedroogd waren. In het VK alleen al zouden 14 banken bij de zaak betrokken zijn. Verwacht wordt dat wereldwijd nog meer koppen gaan rollen.