Het betreft de Libor voor leningen in dollars met een looptijd van drie maanden. Aanleiding voor de stijging is de vrees dat banken te veel schuldenpapier van landen met begrotingsproblemen in portefeuille hebben.

De Libor steeg gisteren van 0,537% naar 0,539%, zo blijkt uit data beschikbaar gemaakt door de British Bankers' Association. Dat is het hoogste niveau sinds 6 juli van vorig jaar.

David Keeble, hoofd fixed-income strategie bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, relativeert echter de stijging die minimaal mag worden genoemd.

De Libor op drie maanden is sinds het uitbreken van de Europese begrotingscrisis meer dan verdubbeld. De dollar Libor-OIS spread, een indicator van de bereidheid van de banken om elkaar geld te lenen, was vrijwel ongewijzigd op 32,40 basispunten.

Overnight deposits bij de Europese Centrale Bank bereikte gisteren overigens een nieuw recordniveau. De banken poneerden 384,30 miljard euro aan een rentevoet van 0,25%%.

Het betreft de Libor voor leningen in dollars met een looptijd van drie maanden. Aanleiding voor de stijging is de vrees dat banken te veel schuldenpapier van landen met begrotingsproblemen in portefeuille hebben. De Libor steeg gisteren van 0,537% naar 0,539%, zo blijkt uit data beschikbaar gemaakt door de British Bankers' Association. Dat is het hoogste niveau sinds 6 juli van vorig jaar. David Keeble, hoofd fixed-income strategie bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, relativeert echter de stijging die minimaal mag worden genoemd. De Libor op drie maanden is sinds het uitbreken van de Europese begrotingscrisis meer dan verdubbeld. De dollar Libor-OIS spread, een indicator van de bereidheid van de banken om elkaar geld te lenen, was vrijwel ongewijzigd op 32,40 basispunten. Overnight deposits bij de Europese Centrale Bank bereikte gisteren overigens een nieuw recordniveau. De banken poneerden 384,30 miljard euro aan een rentevoet van 0,25%%.