Shukri Ghanem, hoofd van de staatsoliemaatschappij National Oil en in feite de Libische olieminister, verklaarde dat de Libische olieproductie met 50% zou zijn gedaald in de afgelopen weken.

Die daling zou hoofdzakelijk het gevolg zijn van het feit dat heel wat buitenlandse arbeiders terug naar huis zijn gekeerd vanwege de onrusten. Shukri Ghanem doet echter een oproep aan de buitenlanders om terug te keren.

De regering in Tripoli zou volgens hem de olieproductie nog stevig in handen hebben. Of dat inderdaad zo is, blijft vooralsnog onduidelijk. In de komende dagen hopen we daaromtrent meer duidelijkheid te krijgen.

Shukri Ghanem, hoofd van de staatsoliemaatschappij National Oil en in feite de Libische olieminister, verklaarde dat de Libische olieproductie met 50% zou zijn gedaald in de afgelopen weken. Die daling zou hoofdzakelijk het gevolg zijn van het feit dat heel wat buitenlandse arbeiders terug naar huis zijn gekeerd vanwege de onrusten. Shukri Ghanem doet echter een oproep aan de buitenlanders om terug te keren. De regering in Tripoli zou volgens hem de olieproductie nog stevig in handen hebben. Of dat inderdaad zo is, blijft vooralsnog onduidelijk. In de komende dagen hopen we daaromtrent meer duidelijkheid te krijgen.