De geallieerde aanvallen hebben echter ongewenste neveneffecten, ze deden de Libische olieproductie terugvallen tot minder dan half miljoen vaten per dag. Bovendien bestaat het risico dat die productie helemaal gaat wegvallen.

Shokri Ghanem, het hoofd van het staatsbedrijf National Oil Corporation, verwees naar het vertrek van het buitenlands personeel van de oliemaatschappijen, waardoor het land werd beroofd van buitenlandse expertise.

Ghanem dreigde echter met nieuwe olie- en aargasconcessie toe te kennen aan bedrijven uit China, India en Brazilië als wraak voor de aanvallen op het land. Verschillende olie- en aargasinstallaties waren overigens al voor de aanvallen beschadigd.

De geallieerde aanvallen hebben echter ongewenste neveneffecten, ze deden de Libische olieproductie terugvallen tot minder dan half miljoen vaten per dag. Bovendien bestaat het risico dat die productie helemaal gaat wegvallen. Shokri Ghanem, het hoofd van het staatsbedrijf National Oil Corporation, verwees naar het vertrek van het buitenlands personeel van de oliemaatschappijen, waardoor het land werd beroofd van buitenlandse expertise. Ghanem dreigde echter met nieuwe olie- en aargasconcessie toe te kennen aan bedrijven uit China, India en Brazilië als wraak voor de aanvallen op het land. Verschillende olie- en aargasinstallaties waren overigens al voor de aanvallen beschadigd.