In Libië bleef de olieproductie in juni beperkt tot 150.000 vaten per dag, nog eens een kwart minder dan een maand eerder. Sinds 1962 was de productie er niet meer zo laag.

Dit is een gevolg van de burgeroorlog in het land, die een normale productie onmogelijk maakt. In januari, voor het uitbreken van de onlusten, bedroeg de output nog 1,59 miljoen vaten per dag.

Ook Nigeria zal de komende maanden minder ruwe olie uitvoeren. Als gevolg van de lagere productie zal de export beperkt blijven tot 2 miljoen ton, het laagste cijfer in zes maanden.

In Libië bleef de olieproductie in juni beperkt tot 150.000 vaten per dag, nog eens een kwart minder dan een maand eerder. Sinds 1962 was de productie er niet meer zo laag. Dit is een gevolg van de burgeroorlog in het land, die een normale productie onmogelijk maakt. In januari, voor het uitbreken van de onlusten, bedroeg de output nog 1,59 miljoen vaten per dag. Ook Nigeria zal de komende maanden minder ruwe olie uitvoeren. Als gevolg van de lagere productie zal de export beperkt blijven tot 2 miljoen ton, het laagste cijfer in zes maanden.