Het kan zelfs maanden gaan duren alvorens het land weer ruwe olie kan gaan exporteren. De grote oliemaatschappijen hebben hun activiteiten in Libië vrijwel stopgezet.

Daarnaast hebben veel medewerkers van die maatschappijen het land verlaten uit angst voor het verder oplaaien van het geweld. Het International Energy Agency vreest bovendien dat die gevechten nog wel een tijdje kunnen duren.

Tegen die achtergrond heeft het weinig zin om te wachten tot de Libische olie-export opnieuw wordt hervat. De vraag is bovendien of de olie-installaties niet beschadigd uit de strijd gaan komen.

Het kan zelfs maanden gaan duren alvorens het land weer ruwe olie kan gaan exporteren. De grote oliemaatschappijen hebben hun activiteiten in Libië vrijwel stopgezet. Daarnaast hebben veel medewerkers van die maatschappijen het land verlaten uit angst voor het verder oplaaien van het geweld. Het International Energy Agency vreest bovendien dat die gevechten nog wel een tijdje kunnen duren. Tegen die achtergrond heeft het weinig zin om te wachten tot de Libische olie-export opnieuw wordt hervat. De vraag is bovendien of de olie-installaties niet beschadigd uit de strijd gaan komen.