De Japanse minister van economie waarschuwde dat de regering de stijging van de olieprijs in de gaten moet houden. De vice-gouverneur van de Chinese centrale bank gaf een gelijkaardige waarschuwing.

Shokri Ghanem, chairman Libya's National Oil Corp., verklaarde dat de olieprijs vanaf de huidige niveaus makkelijk kan doorstijgen richting 100 dollar per vat. Die visie werd door de olieministers van Iran en Venezuela bevestigd.

Saoedi-Arabië, tot nader order nog steeds het machtigste land binnen de OPEC, verklaarde echter eerder dat een prijs in de buurt van 75 dollar per vat te verkiezen valt.

Bill Farren-Price, chief executive officer bij consultant Petroleum Policy Intelligence, sluit niet uit dat we een nieuwe rally in de olieprijzen gaan krijgen, waarbij zelfs het niveau van 100 dollar per vat kan doorbroken worden. Brent is dit jaar al 21% duurder geworden, WTI 15%.

De Japanse minister van economie waarschuwde dat de regering de stijging van de olieprijs in de gaten moet houden. De vice-gouverneur van de Chinese centrale bank gaf een gelijkaardige waarschuwing. Shokri Ghanem, chairman Libya's National Oil Corp., verklaarde dat de olieprijs vanaf de huidige niveaus makkelijk kan doorstijgen richting 100 dollar per vat. Die visie werd door de olieministers van Iran en Venezuela bevestigd. Saoedi-Arabië, tot nader order nog steeds het machtigste land binnen de OPEC, verklaarde echter eerder dat een prijs in de buurt van 75 dollar per vat te verkiezen valt. Bill Farren-Price, chief executive officer bij consultant Petroleum Policy Intelligence, sluit niet uit dat we een nieuwe rally in de olieprijzen gaan krijgen, waarbij zelfs het niveau van 100 dollar per vat kan doorbroken worden. Brent is dit jaar al 21% duurder geworden, WTI 15%.